1. >Opskrifter
  2. >Bagt feta med kikærter og tomat

Bagt feta med kikærter og tomat

Let
2 personer
10 min.
25 min.
Ingredienser
til 2 personer
1 dåse Bonduelle Økologiske kikærter (130 g drænet vægt)

350 g cherrytomater

8 hele fed hvidløg

2 spsk. æblecidereddike

½ dl olivenolie

½ tsk. sukker

Salt og peber

150 g hel feta

Tørret oregano
Ingredienser til 2 personer
1 dåse Bonduelle Økologiske kikærter (130 g drænet vægt)

350 g cherrytomater

8 hele fed hvidløg

2 spsk. æblecidereddike

½ dl olivenolie

½ tsk. sukker

Salt og peber

150 g hel feta

Tørret oregano
  1. Trin 1
    Tænd ovnen på 220 grader.
  2. Trin 2
    Halvér alle tomaterne, og kom dem i en ovnfast fad sammen med kikærterne.
  3. Trin 3
    Giv alle de hele, upillede hvidløgsfed et klem med den flade side af kokkekniven, så de går lidt i stykker, men stadig er næsten hele. Pil skallerne af, og kom feddene i fadet.
  4. Trin 4
    Hæld æbleeddike, olivenolie, sukker, salt og peber over, og vend det hele godt rundt. Placér fetaen hel oven på tomater og kikærter, og dryp den med lidt ekstra olivenolie. Drys med oregano.
  5. Trin 5
    Sæt fadet i ovnen, og bag det i ca. 25-30 minutter, til fetaen er gylden i kanterne. Lad det køle 5-10 minutter før servering.
  6. Trin 6
    Spis retten som den er med brød og salat til. Eller brug den som tilbehør.
Brug for mere inspiration?
LetMediumSvær
< 15 min.15 - 45 min.> 45 min.
Legende
  • Shakshuka med kikærter
  • Wrap med majs, tomat og avocado

    Træt af sandwich? Tag en wrap! Cremet avocado, frisk tomat og en krydret majssalsa i denne 100 % veg...

  • Wraps med ærtehummus, laks og grønt