Amerikansk corn chowder
Medium
4 personer
40 min.
Ingredienser
til 4 personer
2 dåser Bonduelle majs (300 gram)
250 ml kyllingefond
1 spsk. olivenolie
100 gram chorizo, skåret i mundrette bidder
½ løg, hakket i små stykker
300 g kartofler, skåret i tern
½ tsk. tørret timian
En knivspids cayennepeber
100 ml mælk
100 ml fløde
Frisk timian (til pynt)
250 ml kyllingefond
1 spsk. olivenolie
100 gram chorizo, skåret i mundrette bidder
½ løg, hakket i små stykker
300 g kartofler, skåret i tern
½ tsk. tørret timian
En knivspids cayennepeber
100 ml mælk
100 ml fløde
Frisk timian (til pynt)
Ingredienser til 4 personer
2 dåser Bonduelle majs (300 gram)
250 ml kyllingefond
1 spsk. olivenolie
100 gram chorizo, skåret i mundrette bidder
½ løg, hakket i små stykker
300 g kartofler, skåret i tern
½ tsk. tørret timian
En knivspids cayennepeber
100 ml mælk
100 ml fløde
Frisk timian (til pynt)
250 ml kyllingefond
1 spsk. olivenolie
100 gram chorizo, skåret i mundrette bidder
½ løg, hakket i små stykker
300 g kartofler, skåret i tern
½ tsk. tørret timian
En knivspids cayennepeber
100 ml mælk
100 ml fløde
Frisk timian (til pynt)
- Trin 1Blend 200 gram majs og 150 ml kyllingefond til en grov puré.
- Trin 2Steg chorizoen på en pande med lidt olie over høj varme til de bliver sprøde. Lad køle på et stykke køkkenrulle.
- Trin 3På samme pande, som chorizoen blev stegt, tilføjes de hakkede løg, de resterende 100 gram majs, salt og peber. Steg over middelhøj varme i 5-6 minutter, tilføj så kartoflerne og steg videre i 3-4 minutter.
- Trin 4Put blandingen af stegte løg, majs og kartofler i en stor gryde. Tilføj tørret timian, cayennepeber, den blendede majs-puré og det resterende kyllingefond. Bring i kog og lad simre indtil kartoflerne er møre (10-12 minutter).
- Trin 5Tilføj mælk, fløde og den stegte chorizo og lad simre videre indtil det hele er varmt. Smag til med salt og peber.
- Trin 6Servér varm i en skål og top med lidt frisk timian.
Se også: