Glutenfri mazarinkage med kikærter
Medium
6 personer
25 min.
35 min.
Ingredienser
til 6 personer
Dej:
100 g blødt smør
190 g sukker
150 g marcipan
3 æg, str. S/M, delt i blommer og hvider
2 dåser Økologiske Bonduelle Kikærter (i alt 260 g drænet vægt)
1 tsk. mandelessens
120 g mandelmel
Overtræk:
100 g mørk chokolade
25 g smør
100 g blødt smør
190 g sukker
150 g marcipan
3 æg, str. S/M, delt i blommer og hvider
2 dåser Økologiske Bonduelle Kikærter (i alt 260 g drænet vægt)
1 tsk. mandelessens
120 g mandelmel
Overtræk:
100 g mørk chokolade
25 g smør
Ingredienser til 6 personer
Dej:
100 g blødt smør
190 g sukker
150 g marcipan
3 æg, str. S/M, delt i blommer og hvider
2 dåser Økologiske Bonduelle Kikærter (i alt 260 g drænet vægt)
1 tsk. mandelessens
120 g mandelmel
Overtræk:
100 g mørk chokolade
25 g smør
100 g blødt smør
190 g sukker
150 g marcipan
3 æg, str. S/M, delt i blommer og hvider
2 dåser Økologiske Bonduelle Kikærter (i alt 260 g drænet vægt)
1 tsk. mandelessens
120 g mandelmel
Overtræk:
100 g mørk chokolade
25 g smør
- Trin 1Tænd ovnen på 175 grader.
- Trin 2Kom smør og sukker i en skål, og pisk det blødt og cremet. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern, og pisk marcipanen i smørret. Tilsæt æggeblommerne én ad gangen.
- Trin 3Kom kikærterne i en foodprocessor sammen med æggehviderne og mandelessens, og blend det til puré. Rør kikærtepuréen i dejen sammen med mandelmel.
- Trin 4Fór en springform (ca. 23 cm i diameter) med bagepapir, og hæld dejen i formen.
- Trin 5Bag mazarinkagen i den varme ovn i ca. 35 minutter, til den er gylden og gennembagt. Lad kagen køle af i formen.
- Trin 6Hak chokoladen groft og kom den i en lille tykbundet gryde sammen med smør. Lad de to ting smelte sammen ved svag varme under omrøring.
- Trin 7Tag kagen ud af formen, og læg den på et fad. Hæld chokoladeovertrækket over den, og smør det jævnt ud.
Tips:
Kagen holder sig fint i flere dage, hvis den opbevares i en beholder ved stuetemperatur.
Se også: