1. >Opskrifter
  2. >Harira suppe med linser og kikærter

Harira suppe med linser og kikærter

Let
4 personer
75 min.
Ingredienser
til 4 personer
250 g oksebov i små tern

Olie

1 løg

3 fed hvidløg

1 l vand

2 bouillonterninger (okse)

2 stilke bladselleri

2 spsk tomatkoncentrat

1 dl hakket bredbladet persille

1/2 dl hakket frisk koriander

1 dåse Bonduelle linser (drænet vægt 265 g)

1 dåse Bonduelle kikærter (drænet vægt 265 g)

Salt og peber



Pynt: Dadler og citronbåde
Ingredienser til 4 personer
250 g oksebov i små tern

Olie

1 løg

3 fed hvidløg

1 l vand

2 bouillonterninger (okse)

2 stilke bladselleri

2 spsk tomatkoncentrat

1 dl hakket bredbladet persille

1/2 dl hakket frisk koriander

1 dåse Bonduelle linser (drænet vægt 265 g)

1 dåse Bonduelle kikærter (drænet vægt 265 g)

Salt og peber



Pynt: Dadler og citronbåde
  1. Trin 1
    Svits kødet i olie i en gryde.
  2. Trin 2
    Hak løg og hvidløg og svits med kødet.
  3. Trin 3
    Hæld vandet på, kog op og skum af.
  4. Trin 4
    Tilføj bouillonterninger og snittet bladselleri. Lad retten simre under låg indtil kødet er mørt. Se til retten efter ca. 1 time.
  5. Trin 5
    Tilsæt urter, linser og kikærter og kog suppen op. Smag til med salt og peber og server med citronbåde og dadler som i Marokko.
Suppen er også god, hvis man blender den.
Brug for mere inspiration?
LetMediumSvær
< 15 min.15 - 45 min.> 45 min.
Legende