Majsfrittata med tomatsalat
Medium
2 personer
30 min.
35 min.
Ingredienser
til 2 personer
300 g kogte kartofler
1 løg
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
½ tsk. stødt cayennepeber
1 dåse Bonduelle Majs (140 g drænet vægt)
4 æg
80 g cremefraiche 38%
25 g friskrevet parmesan
1 lille tsk. havsalt
Peber
Tomatsalat:
2 håndfulde små tomater, evt. blandede farver
½ rødløg
½ rød chili
2 spsk. hakket dild
2 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico
Lidt salt
Lidt sukker
1 løg
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
½ tsk. stødt cayennepeber
1 dåse Bonduelle Majs (140 g drænet vægt)
4 æg
80 g cremefraiche 38%
25 g friskrevet parmesan
1 lille tsk. havsalt
Peber
Tomatsalat:
2 håndfulde små tomater, evt. blandede farver
½ rødløg
½ rød chili
2 spsk. hakket dild
2 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico
Lidt salt
Lidt sukker
Ingredienser til 2 personer
300 g kogte kartofler
1 løg
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
½ tsk. stødt cayennepeber
1 dåse Bonduelle Majs (140 g drænet vægt)
4 æg
80 g cremefraiche 38%
25 g friskrevet parmesan
1 lille tsk. havsalt
Peber
Tomatsalat:
2 håndfulde små tomater, evt. blandede farver
½ rødløg
½ rød chili
2 spsk. hakket dild
2 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico
Lidt salt
Lidt sukker
1 løg
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
½ tsk. stødt cayennepeber
1 dåse Bonduelle Majs (140 g drænet vægt)
4 æg
80 g cremefraiche 38%
25 g friskrevet parmesan
1 lille tsk. havsalt
Peber
Tomatsalat:
2 håndfulde små tomater, evt. blandede farver
½ rødløg
½ rød chili
2 spsk. hakket dild
2 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico
Lidt salt
Lidt sukker
- Trin 1Pil kartoflerne, og skær dem i tern. Tænd ovnen på 180 grader, og smør et lille firkantet ovnfast fad med olivenolie.
- Trin 2Hak løg og hvidløg. Sautér løg og hvidløg i en pande med olivenolie i 5 minutter. Tilsæt cayennepeber kartofler og majs, og bland godt. Kom grøntsagerne i fadet.
- Trin 3Pisk æg, cremefraiche, parmesan, salt og peber sammen. Hæld blandingen over grøntsagerne og vend lidt rundt i fadet. Bag i ca. 35 minutter, og tag frittataen ud af ovnen. Lad frittataen køle af, og skær den ud i portionsfirkanter.
- Trin 4Skær tomaterne i både, og hak rødløg og chili fint. Vend med dild, olivenolie, balsamico, lidt salt og sukker. Fyld tomatsalaten i en bøtte med tætsluttende låg.
- Trin 5Pak frittataen ned i en madkasse, og tag den med ud i verden. Spis med tomatsalat til.
Tips:
Frittataen kan spises både lun og kold og egner sig også som frokostret derhjemme.
Brug for mere inspiration?
Let
Medium
Svær
< 15 min.
15 - 45 min.
45 > 45 min.
Mexicanske Huevos rancheros
Majsdeller
Hjemmelavede frikadeller er en klassiker...men er du frisk på at give dem et lille tweak? Lav en gammel kending på en helt ny måde med Emma Martinys opskrift på sprøde, vegetariske majsdeller.
Bagt feta med kikærter og tomat
Se også: