Bagt feta med kikærter og tomat
Let
2 personer
10 min.
25 min.
Ingredienser
til 2 personer
1 dåse Bonduelle Økologiske kikærter (130 g drænet vægt)
350 g cherrytomater
8 hele fed hvidløg
2 spsk. æblecidereddike
½ dl olivenolie
½ tsk. sukker
Salt og peber
150 g hel feta
Tørret oregano
350 g cherrytomater
8 hele fed hvidløg
2 spsk. æblecidereddike
½ dl olivenolie
½ tsk. sukker
Salt og peber
150 g hel feta
Tørret oregano
Ingredienser til 2 personer
1 dåse Bonduelle Økologiske kikærter (130 g drænet vægt)
350 g cherrytomater
8 hele fed hvidløg
2 spsk. æblecidereddike
½ dl olivenolie
½ tsk. sukker
Salt og peber
150 g hel feta
Tørret oregano
350 g cherrytomater
8 hele fed hvidløg
2 spsk. æblecidereddike
½ dl olivenolie
½ tsk. sukker
Salt og peber
150 g hel feta
Tørret oregano
- Trin 1Tænd ovnen på 220 grader.
- Trin 2Halvér alle tomaterne, og kom dem i en ovnfast fad sammen med kikærterne.
- Trin 3Giv alle de hele, upillede hvidløgsfed et klem med den flade side af kokkekniven, så de går lidt i stykker, men stadig er næsten hele. Pil skallerne af, og kom feddene i fadet.
- Trin 4Hæld æbleeddike, olivenolie, sukker, salt og peber over, og vend det hele godt rundt. Placér fetaen hel oven på tomater og kikærter, og dryp den med lidt ekstra olivenolie. Drys med oregano.
- Trin 5Sæt fadet i ovnen, og bag det i ca. 25-30 minutter, til fetaen er gylden i kanterne. Lad det køle 5-10 minutter før servering.
- Trin 6Spis retten som den er med brød og salat til. Eller brug den som tilbehør.
Se også: