Bruschetta med feta-creme og sprøde kikærter
Let
4 personer
45 min.
Ingredienser
til 4 personer
Kikærterne:
1 dåse økologiske Bonduelle kikærter (150 gram)
1 spsk. olivenolie
1 tsk paprika
½ tsk cayennepeber
½ tsk kosher salt
¼ tsk friskkværnet peber
Feta-creme:
100 g græsk yoghurt
75 g feta
1 spsk. citronsaft
Lidt salt
Vinaigrette:
2 spsk. citronsaft
1 fed hvidløg, hakket fint
25 g koriander, hakket fint
25 g persille, hakket fint
1 dl olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Øvrigt:
1 baguette
Olivenolie
Tomater
Persille til pynt
1 dåse økologiske Bonduelle kikærter (150 gram)
1 spsk. olivenolie
1 tsk paprika
½ tsk cayennepeber
½ tsk kosher salt
¼ tsk friskkværnet peber
Feta-creme:
100 g græsk yoghurt
75 g feta
1 spsk. citronsaft
Lidt salt
Vinaigrette:
2 spsk. citronsaft
1 fed hvidløg, hakket fint
25 g koriander, hakket fint
25 g persille, hakket fint
1 dl olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Øvrigt:
1 baguette
Olivenolie
Tomater
Persille til pynt
Ingredienser til 4 personer
Kikærterne:
1 dåse økologiske Bonduelle kikærter (150 gram)
1 spsk. olivenolie
1 tsk paprika
½ tsk cayennepeber
½ tsk kosher salt
¼ tsk friskkværnet peber
Feta-creme:
100 g græsk yoghurt
75 g feta
1 spsk. citronsaft
Lidt salt
Vinaigrette:
2 spsk. citronsaft
1 fed hvidløg, hakket fint
25 g koriander, hakket fint
25 g persille, hakket fint
1 dl olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Øvrigt:
1 baguette
Olivenolie
Tomater
Persille til pynt
1 dåse økologiske Bonduelle kikærter (150 gram)
1 spsk. olivenolie
1 tsk paprika
½ tsk cayennepeber
½ tsk kosher salt
¼ tsk friskkværnet peber
Feta-creme:
100 g græsk yoghurt
75 g feta
1 spsk. citronsaft
Lidt salt
Vinaigrette:
2 spsk. citronsaft
1 fed hvidløg, hakket fint
25 g koriander, hakket fint
25 g persille, hakket fint
1 dl olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Øvrigt:
1 baguette
Olivenolie
Tomater
Persille til pynt
- Trin 1Tænd en ovn på 250°C varmluft. Vend kikærterne i olivenolie, paprika, salt og peber og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Tilbered dem i ovnen til de er sprøde – ca. 20 minutter.
- Trin 2Smulder fetaen i den græske yoghurt og bland med citronsaft og salt. Rør det til en jævn creme.
- Trin 3Bland citronsaft, finthakket hvidløg, finthakket koriander, finthakket persille og olivenolie til en vinaigrette. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Trin 4Skær brødet i skiver og børst den ene side med lidt olivenolie. Bag i en 250 grader varm ovn indtil brødet får farve (4-5 minutter). Skyl og snit tomater i små tern mens brødet er i ovnen.
- Trin 5Saml dine bruschetta: smør en skefuld feta-creme på hver stykke brød efterfulgt af lidt hakkede tomater og de sprøde kikærter. Top med vinaigretten og pynt med lidt persille.
Se også: