Kikærtecurry med blomkål og æble-raita
Medium
2 personer
45 min.
Ingredienser
til 2 personer
Curry:
2 løg
3 fed hvidløg
Et stykke frisk ingefær, ca. 5 cm
400 g kartofler
½ hoved blomkål
3 spsk. olivenolie
2 spsk. karry
1 spsk. garam masala
¼-½ tsk. stødt chili
1 dåse kokosmælk (400 g)
1 dåse hakkede tomater (390 g)
2 dåser Bonduelle Økologiske Kikærter (i alt 260 g drænet vægt)
Salt og peber
Raita:
2 dl græsk yoghurt
1 spsk. citronsaft
Salt
1 æble
Friskhakket mynte
Hakkede mandler til servering
2 løg
3 fed hvidløg
Et stykke frisk ingefær, ca. 5 cm
400 g kartofler
½ hoved blomkål
3 spsk. olivenolie
2 spsk. karry
1 spsk. garam masala
¼-½ tsk. stødt chili
1 dåse kokosmælk (400 g)
1 dåse hakkede tomater (390 g)
2 dåser Bonduelle Økologiske Kikærter (i alt 260 g drænet vægt)
Salt og peber
Raita:
2 dl græsk yoghurt
1 spsk. citronsaft
Salt
1 æble
Friskhakket mynte
Hakkede mandler til servering
Ingredienser til 2 personer
Curry:
2 løg
3 fed hvidløg
Et stykke frisk ingefær, ca. 5 cm
400 g kartofler
½ hoved blomkål
3 spsk. olivenolie
2 spsk. karry
1 spsk. garam masala
¼-½ tsk. stødt chili
1 dåse kokosmælk (400 g)
1 dåse hakkede tomater (390 g)
2 dåser Bonduelle Økologiske Kikærter (i alt 260 g drænet vægt)
Salt og peber
Raita:
2 dl græsk yoghurt
1 spsk. citronsaft
Salt
1 æble
Friskhakket mynte
Hakkede mandler til servering
2 løg
3 fed hvidløg
Et stykke frisk ingefær, ca. 5 cm
400 g kartofler
½ hoved blomkål
3 spsk. olivenolie
2 spsk. karry
1 spsk. garam masala
¼-½ tsk. stødt chili
1 dåse kokosmælk (400 g)
1 dåse hakkede tomater (390 g)
2 dåser Bonduelle Økologiske Kikærter (i alt 260 g drænet vægt)
Salt og peber
Raita:
2 dl græsk yoghurt
1 spsk. citronsaft
Salt
1 æble
Friskhakket mynte
Hakkede mandler til servering
- Trin 1Snit løgene i tern, og hak hvidløget. Skræl ingefæren, og hak den helt fint. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern, og skær blomkålen i små buketter.
- Trin 2Varm en stor gryde op med olivenolie, og tilsæt kartoflerne. Lad dem stege ved mellem varme i 8-10 minutter, til de er næsten møre. Tilsæt løg, hvidløg og ingefær, og lad det stege i 5 minutter.
- Trin 3Tilsæt så karry, garam masala og chili, og steg i 1 minut, inden du tilsætter kokosmælk, hakket tomat og kikærter. Lad saucen simre i 5 minutter, og rør så blomkålsbuketter i. Lad nu curryen simre færdig i ca. 10 minutter, og smag til med salt og peber.
- Trin 4Rør imens yoghurt med citronsaft og lidt salt. Skær kernehuset ud af æblet, og skær æblet i helt små tern. Rør dem i yoghurten sammen med friskhakket mynte.
- Trin 5Servér curryen i dybe tallerkner med en skefuld æble-raita på toppen. Drys evt. med friskhakkede mandler og spis mangochutney til.
Se også: