Linsekebab
Medium
4 personer
80 min.
Ingredienser
til 4 personer
2 løg
3 fed hvidløg
250 g champignoner
1 spsk. olivenolie til stegning
100 g valnødder
1 dl finvalsede havregryn
4 dåser Bonduelle linser (160 g x 4)
1 lille håndfuld persille
1 lille håndfuld mynteblade
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. koriander
1 tsk. røget paprika
½ tsk. allehånde
Salt og friskkværnet peber
Grillspyd
BAGTE GRØNTSAGER:
1 aubergine
1 squash
2 røde peberfrugter
2 spsk. olivenolie
Salt
3 fed hvidløg
250 g champignoner
1 spsk. olivenolie til stegning
100 g valnødder
1 dl finvalsede havregryn
4 dåser Bonduelle linser (160 g x 4)
1 lille håndfuld persille
1 lille håndfuld mynteblade
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. koriander
1 tsk. røget paprika
½ tsk. allehånde
Salt og friskkværnet peber
Grillspyd
BAGTE GRØNTSAGER:
1 aubergine
1 squash
2 røde peberfrugter
2 spsk. olivenolie
Salt
Ingredienser til 4 personer
2 løg
3 fed hvidløg
250 g champignoner
1 spsk. olivenolie til stegning
100 g valnødder
1 dl finvalsede havregryn
4 dåser Bonduelle linser (160 g x 4)
1 lille håndfuld persille
1 lille håndfuld mynteblade
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. koriander
1 tsk. røget paprika
½ tsk. allehånde
Salt og friskkværnet peber
Grillspyd
BAGTE GRØNTSAGER:
1 aubergine
1 squash
2 røde peberfrugter
2 spsk. olivenolie
Salt
3 fed hvidløg
250 g champignoner
1 spsk. olivenolie til stegning
100 g valnødder
1 dl finvalsede havregryn
4 dåser Bonduelle linser (160 g x 4)
1 lille håndfuld persille
1 lille håndfuld mynteblade
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. koriander
1 tsk. røget paprika
½ tsk. allehånde
Salt og friskkværnet peber
Grillspyd
BAGTE GRØNTSAGER:
1 aubergine
1 squash
2 røde peberfrugter
2 spsk. olivenolie
Salt
- Trin 1Tænd ovnen på 175 grader.
- Trin 2Skær aubergine, squash og peberfrugter i skiver, og placér dem på en bageplade med bagepapir.
- Trin 3Vend grøntsagerne i olivenolie, drys med salt, og sæt bagepladen i ovnen i 35 minutter, til grøntsagerne er møre og gyldne.
- Trin 4Hak løgene fint, og pres hvidløgene. Rens champignonerne, og hak dem groft. Steg løg, hvidløg og champignoner i olivenolie på en stor pande. Hak valnødderne groft, og lad dem stege med, til det hele er gyldent, og væden fra champignonerne er fordampet. Kom pandens indhold over i en skål.
- Trin 5Dræn linserne fra dåserne, skyl dem i en sigte, og kom dem i skålen. Tilsæt også havregryn, finthakket persille, finthakket mynte og krydderier. Kør blandingen let sammen med en stavblender, til det kan røres til en grov linsefars.
- Trin 6Form farsen rundt om grillspyd, og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Trin 7Steg spyddene i ovnen i cirka 25 minutter, til de er faste og gyldne.
Se også: