Japanske linse-gyozaer
Medium
2 personer
60 min.
Ingredienser
til 2 personer
1,5 spsk. neutral olie
125 g portobellosvampe, hakket fint
1 dåse Bonduelle linser (160 g)
3 fed hvidløg, hakket fint
15 g ingefær, hakket fint
4 forårsløg, hakket fint
1,5 spsk. sesamolie
2 spsk. soja
30 gyoza-papir (kan købes i asiatiske supermarkeder)
Til saucen:
1,5 spsk. chiliflager
50 ml hvidvinseddike el. ris eddike
60 ml sesamolie
1 spsk. soja
1 spsk. sukker
125 g portobellosvampe, hakket fint
1 dåse Bonduelle linser (160 g)
3 fed hvidløg, hakket fint
15 g ingefær, hakket fint
4 forårsløg, hakket fint
1,5 spsk. sesamolie
2 spsk. soja
30 gyoza-papir (kan købes i asiatiske supermarkeder)
Til saucen:
1,5 spsk. chiliflager
50 ml hvidvinseddike el. ris eddike
60 ml sesamolie
1 spsk. soja
1 spsk. sukker
Ingredienser til 2 personer
1,5 spsk. neutral olie
125 g portobellosvampe, hakket fint
1 dåse Bonduelle linser (160 g)
3 fed hvidløg, hakket fint
15 g ingefær, hakket fint
4 forårsløg, hakket fint
1,5 spsk. sesamolie
2 spsk. soja
30 gyoza-papir (kan købes i asiatiske supermarkeder)
Til saucen:
1,5 spsk. chiliflager
50 ml hvidvinseddike el. ris eddike
60 ml sesamolie
1 spsk. soja
1 spsk. sukker
125 g portobellosvampe, hakket fint
1 dåse Bonduelle linser (160 g)
3 fed hvidløg, hakket fint
15 g ingefær, hakket fint
4 forårsløg, hakket fint
1,5 spsk. sesamolie
2 spsk. soja
30 gyoza-papir (kan købes i asiatiske supermarkeder)
Til saucen:
1,5 spsk. chiliflager
50 ml hvidvinseddike el. ris eddike
60 ml sesamolie
1 spsk. soja
1 spsk. sukker
- Trin 1Varm olien i en stor slip-let pande over høj varme. Hak portobellosvampene fint, tilføj og vent indtil det meste er vandet er stegt fra.
- Trin 2Put de stegte svampe i en skål og tilføj linserne. Mos svampe og linser sammen med en gaffel og tilføj hakket hvidløg, ingefær, forårsløg, sesamolie og soja.
- Trin 3Gør din ’gyoza-folde-station’ klar med en skål vand og et let fugtigt viskestykke til at holde gyozaerne fugtige.
- Trin 4Fold dine gyozaer. Tag en teskefuld af fyldet og placer i midten af et gyoza-papir. Fugt forsigtigt kanten af papiret med vand og fold på midten, så du har en halvcirkel. Fold forsigtigt kanterne sammen ind over hinanden – og fortsæt indtil fyldet er brugt op. Du kan med fordel finde en video online, der guider dig igennem foldeteknikken.
- Trin 5Saucen: Bland alle ingredienserne i en lille skål og smag til med salt.
- Trin 6Du skal bruge en pande med et tætsiddende låg – og en kande med vand. Tilføj en smule olie og steg gyozaerne på en side i 2-3 minutter indtil de er gyldne i bunden. Når de er stegt, tilføjer du en smule vand til panden for at dampe gyozaerne og sætter låg på i 1-2 minutter til, vandet er forsvundet. Gentag indtil alle gyozaer er tilberedt.
- Trin 7Servér straks når gyozaerne er færdige med saucen til.
Se også: