1. >Opskrifter
  2. >Japanske linse-gyozaer

Japanske linse-gyozaer

Medium
2 personer
60 min.
Ingredienser
til 2 personer
1,5 spsk. neutral olie

125 g portobellosvampe, hakket fint

1 dåse Bonduelle linser (160 g)

3 fed hvidløg, hakket fint

15 g ingefær, hakket fint

4 forårsløg, hakket fint

1,5 spsk. sesamolie

2 spsk. soja

30 gyoza-papir (kan købes i asiatiske supermarkeder)



Til saucen:

1,5 spsk. chiliflager

50 ml hvidvinseddike el. ris eddike

60 ml sesamolie

1 spsk. soja

1 spsk. sukker
Ingredienser til 2 personer
1,5 spsk. neutral olie

125 g portobellosvampe, hakket fint

1 dåse Bonduelle linser (160 g)

3 fed hvidløg, hakket fint

15 g ingefær, hakket fint

4 forårsløg, hakket fint

1,5 spsk. sesamolie

2 spsk. soja

30 gyoza-papir (kan købes i asiatiske supermarkeder)



Til saucen:

1,5 spsk. chiliflager

50 ml hvidvinseddike el. ris eddike

60 ml sesamolie

1 spsk. soja

1 spsk. sukker
    Tilbered denne opskrift med:
  • Økologiske linser - 160 g
  1. Trin 1
    Varm olien i en stor slip-let pande over høj varme. Hak portobellosvampene fint, tilføj og vent indtil det meste er vandet er stegt fra.
  2. Trin 2
    Put de stegte svampe i en skål og tilføj linserne. Mos svampe og linser sammen med en gaffel og tilføj hakket hvidløg, ingefær, forårsløg, sesamolie og soja.
  3. Trin 3
    Gør din ’gyoza-folde-station’ klar med en skål vand og et let fugtigt viskestykke til at holde gyozaerne fugtige.
  4. Trin 4
    Fold dine gyozaer. Tag en teskefuld af fyldet og placer i midten af et gyoza-papir. Fugt forsigtigt kanten af papiret med vand og fold på midten, så du har en halvcirkel. Fold forsigtigt kanterne sammen ind over hinanden – og fortsæt indtil fyldet er brugt op. Du kan med fordel finde en video online, der guider dig igennem foldeteknikken.
  5. Trin 5
    Saucen: Bland alle ingredienserne i en lille skål og smag til med salt.
  6. Trin 6
    Du skal bruge en pande med et tætsiddende låg – og en kande med vand. Tilføj en smule olie og steg gyozaerne på en side i 2-3 minutter indtil de er gyldne i bunden. Når de er stegt, tilføjer du en smule vand til panden for at dampe gyozaerne og sætter låg på i 1-2 minutter til, vandet er forsvundet. Gentag indtil alle gyozaer er tilberedt.
  7. Trin 7
    Servér straks når gyozaerne er færdige med saucen til.
Brug for mere inspiration?
LetMediumSvær
< 15 min.15 - 45 min.> 45 min.
Legende