Rød linsesuppe med ingefær, appelsin & majstopping
Medium
2 personer
25 min.
25 min.
Ingredienser
til 2 personer
1 løg
2 fed hvidløg
1 lille knold ingefær
½ tsk. spidskommen
1 tsk. garam masala
2 spsk. olivenolie
¼ tsk. stødt chili
200 g gulerødder
100 g røde linser
750 ml grøntsagsbouillon
1 dl kokosmælk
1 appelsin
Salt og peber
Topping:
1 dåse Bonduelle Økologiske Majs (140 g drænet vægt)
20 g smør
1 grøn chili
1 håndfuld frisk mynte
Kokosflager
2 fed hvidløg
1 lille knold ingefær
½ tsk. spidskommen
1 tsk. garam masala
2 spsk. olivenolie
¼ tsk. stødt chili
200 g gulerødder
100 g røde linser
750 ml grøntsagsbouillon
1 dl kokosmælk
1 appelsin
Salt og peber
Topping:
1 dåse Bonduelle Økologiske Majs (140 g drænet vægt)
20 g smør
1 grøn chili
1 håndfuld frisk mynte
Kokosflager
Ingredienser til 2 personer
1 løg
2 fed hvidløg
1 lille knold ingefær
½ tsk. spidskommen
1 tsk. garam masala
2 spsk. olivenolie
¼ tsk. stødt chili
200 g gulerødder
100 g røde linser
750 ml grøntsagsbouillon
1 dl kokosmælk
1 appelsin
Salt og peber
Topping:
1 dåse Bonduelle Økologiske Majs (140 g drænet vægt)
20 g smør
1 grøn chili
1 håndfuld frisk mynte
Kokosflager
2 fed hvidløg
1 lille knold ingefær
½ tsk. spidskommen
1 tsk. garam masala
2 spsk. olivenolie
¼ tsk. stødt chili
200 g gulerødder
100 g røde linser
750 ml grøntsagsbouillon
1 dl kokosmælk
1 appelsin
Salt og peber
Topping:
1 dåse Bonduelle Økologiske Majs (140 g drænet vægt)
20 g smør
1 grøn chili
1 håndfuld frisk mynte
Kokosflager
- Trin 1Hak løg, hvidløg og ingefær fint, og steg det i en mellemstor gryde med olivenolie i nogle minutter. Tilsæt spidskommen, garam masala, og chili og steg lidt mere. Skræl imens gulerødderne, skær dem i grove skiver, og kom dem i gryden.
- Trin 2Kom linserne i en sigte og skyl dem igennem i koldt vand. Kom også dem i gryden. Dæk det hele med grøntsagsbouillon, og kog suppen i ca. 25 minutter til gulerødder og linser er møre.
- Trin 3Blend suppen med en stavblender, og tilsæt så kokosmælk. Kog igennem, og smag til med salt, peber, frisk appelsinsaft samt lidt revet appelsinskal.
- Trin 4Dræn majsene, og kom dem i en lille gryde sammen med smørret. Lun op, til smørret smelter, og vip så majsene over i en skål.
- Trin 5Hak chilien og mynten, og vend begge dele i de lune majs lige inden servering.
- Trin 6Spis suppen rygende varm med lun majstopping og et drys kokosflager ovenpå.
Se også: