Sensommersalat med grillede majs og forårsløg
Mange af salatens ingredienser er grillet – men du kan sagtens lave den, uden grill, og i stedet tilberede grøntsagerne i en ovn.
Let
2 personer
25 min.
Ingredienser
til 2 personer
1 dåse Bonduelle majs mini packs (75 g)
1 bundt asparges
1 bundt forårsløg
150 g tomater
Saft fra 2 lime
3 spsk. soja
1 spsk. olivenolie
1 tsk. chilipulver
1 tsk. sukker
Salt
Neutral olie til stegning
1 bundt asparges
1 bundt forårsløg
150 g tomater
Saft fra 2 lime
3 spsk. soja
1 spsk. olivenolie
1 tsk. chilipulver
1 tsk. sukker
Salt
Neutral olie til stegning
Ingredienser til 2 personer
1 dåse Bonduelle majs mini packs (75 g)
1 bundt asparges
1 bundt forårsløg
150 g tomater
Saft fra 2 lime
3 spsk. soja
1 spsk. olivenolie
1 tsk. chilipulver
1 tsk. sukker
Salt
Neutral olie til stegning
1 bundt asparges
1 bundt forårsløg
150 g tomater
Saft fra 2 lime
3 spsk. soja
1 spsk. olivenolie
1 tsk. chilipulver
1 tsk. sukker
Salt
Neutral olie til stegning
- Trin 1Grill: Tænd grillen på høj varme. Vend hele asparges og forårsløg i olie og placer dem på grillen i et jævnt lag. Grill grøntsagerne i 4-5 minutter, og vend løbende, så de bliver grillet og let kullet på alle overflader. Tag grøntsagerne af grillen og lad dem køle af. Ovn: Forvarm en ovn til 200° på grill-indstillingen. Vend hele asparges og forårsløg i olie og placer dem på en bageplade med bagepapir. Grill i ovnen i 6-8 minutter, og vend løbende, så de bliver grillet på alle sider. Tag grøntsagerne ud af ovnen og lad dem køle af.
- Trin 2Steg majsene på en tør pande, over hård varme til de tager farve.
- Trin 3Bland limesaft, soja, olivenolie, chilipulver, sukker og salt i en skål og pisk sammen til en jævn dressing. Smag til med salt efter behov.
- Trin 4Skær afkølede asparges og forårsløg i mundrette bidder. Skær de friske tomater i halve.
- Trin 5Kombinér de snittede asparges, forårsløg og tomater til en stor skål. Tilføj de grillede, løse majs og hæld dressingen ud over. Bland vel og server lun.
Se også: