Bælgfrugt alla parmigiana
4 personer
15 min.
35 min.
Ingredienser
til 4 personer
SAUCE
• 1-2 fed hvidløg
• 3 spsk olivenolie
• 2 tsk tørret timian
• Blade fra 1/2 bundt basilikum
• 3 spsk tomatpure
• 2 dåser passata
• 1 tsk honning (eller sukker)
• 2 tsk balsamicoeddike
• 2 dåser kidneybønner fra Bonduelle a 160 g
• 2 dåser kikærter fra Bonduelle a 150 g
• Salt og peber
AUBERGINER
• 2 auberginer
• Olivenolie
• Salt og peber
TOPPING
• 8 spsk revet parmesan
• 2 spsk pankorasp
• 1 bøffelmozzarella
• Frisk basilikum
SALAT
• 150 g blandet salat
• God olivenolie og eddike
• 1-2 fed hvidløg
• 3 spsk olivenolie
• 2 tsk tørret timian
• Blade fra 1/2 bundt basilikum
• 3 spsk tomatpure
• 2 dåser passata
• 1 tsk honning (eller sukker)
• 2 tsk balsamicoeddike
• 2 dåser kidneybønner fra Bonduelle a 160 g
• 2 dåser kikærter fra Bonduelle a 150 g
• Salt og peber
AUBERGINER
• 2 auberginer
• Olivenolie
• Salt og peber
TOPPING
• 8 spsk revet parmesan
• 2 spsk pankorasp
• 1 bøffelmozzarella
• Frisk basilikum
SALAT
• 150 g blandet salat
• God olivenolie og eddike
Ingredienser til 4 personer
SAUCE
• 1-2 fed hvidløg
• 3 spsk olivenolie
• 2 tsk tørret timian
• Blade fra 1/2 bundt basilikum
• 3 spsk tomatpure
• 2 dåser passata
• 1 tsk honning (eller sukker)
• 2 tsk balsamicoeddike
• 2 dåser kidneybønner fra Bonduelle a 160 g
• 2 dåser kikærter fra Bonduelle a 150 g
• Salt og peber
AUBERGINER
• 2 auberginer
• Olivenolie
• Salt og peber
TOPPING
• 8 spsk revet parmesan
• 2 spsk pankorasp
• 1 bøffelmozzarella
• Frisk basilikum
SALAT
• 150 g blandet salat
• God olivenolie og eddike
• 1-2 fed hvidløg
• 3 spsk olivenolie
• 2 tsk tørret timian
• Blade fra 1/2 bundt basilikum
• 3 spsk tomatpure
• 2 dåser passata
• 1 tsk honning (eller sukker)
• 2 tsk balsamicoeddike
• 2 dåser kidneybønner fra Bonduelle a 160 g
• 2 dåser kikærter fra Bonduelle a 150 g
• Salt og peber
AUBERGINER
• 2 auberginer
• Olivenolie
• Salt og peber
TOPPING
• 8 spsk revet parmesan
• 2 spsk pankorasp
• 1 bøffelmozzarella
• Frisk basilikum
SALAT
• 150 g blandet salat
• God olivenolie og eddike
- Trin 1Forvarm din ovn på 200 graders varmluft
- Trin 2Steg presset hvidløg i lidt olivenolie i en gryde og tilsæt timian og hakket basilikum efter et minuts tid.
- Trin 3Tilsæt passata, tomatpure, honning og balsamico og lad det koge op under omrøring. Tilsæt så de lækre kidneybønner og kikærter fra Bonduelle - også lagen fra bælgfrugterne - sammen med lidt salt og peber, rør det godt sammen og lad det så simre under låg, mens auberginerne bager.
- Trin 4Skær auberginerne ud i skiver a ca. 1 cm. tykkelse. Vend dem med olivenolie, salt og peber, fordel dem på en bageplade og bag dem i 15-20 min. til de er blevet lidt møre.
- Trin 5Put lidt sauce i bunden af et ovnfast fad. Derefter et lag aubergine, halvdelen af saucen, derefter halvdelen af parmesanen, endnu et lag aubergine og til sidst resten af saucen
- Trin 6Fordel bøffelmozzarellaen udover, rør resten af parmesanen og pankoraspen sammen og drys blandingen udover.
- Trin 7Bag hele herligheden i 30-35 min. Top med frisk basilikum og nyd en enkel grøn salat på siden. Velbekomme!
Se også: