Bælgfrugt alla parmigiana

4 personer
15 min.
35 min.
Ingredienser
til 4 personer
SAUCE

• 1-2 fed hvidløg

• 3 spsk olivenolie

• 2 tsk tørret timian

• Blade fra 1/2 bundt basilikum

• 3 spsk tomatpure

• 2 dåser passata

• 1 tsk honning (eller sukker)

• 2 tsk balsamicoeddike

• 2 dåser kidneybønner fra Bonduelle a 160 g

• 2 dåser kikærter fra Bonduelle a 150 g

• Salt og peber

AUBERGINER

• 2 auberginer

• Olivenolie

• Salt og peber

TOPPING

• 8 spsk revet parmesan

• 2 spsk pankorasp

• 1 bøffelmozzarella

• Frisk basilikum

SALAT

• 150 g blandet salat

• God olivenolie og eddike
Ingredienser til 4 personer
SAUCE

• 1-2 fed hvidløg

• 3 spsk olivenolie

• 2 tsk tørret timian

• Blade fra 1/2 bundt basilikum

• 3 spsk tomatpure

• 2 dåser passata

• 1 tsk honning (eller sukker)

• 2 tsk balsamicoeddike

• 2 dåser kidneybønner fra Bonduelle a 160 g

• 2 dåser kikærter fra Bonduelle a 150 g

• Salt og peber

AUBERGINER

• 2 auberginer

• Olivenolie

• Salt og peber

TOPPING

• 8 spsk revet parmesan

• 2 spsk pankorasp

• 1 bøffelmozzarella

• Frisk basilikum

SALAT

• 150 g blandet salat

• God olivenolie og eddike
  1. Trin 1
    Forvarm din ovn på 200 graders varmluft
  2. Trin 2
    Steg presset hvidløg i lidt olivenolie i en gryde og tilsæt timian og hakket basilikum efter et minuts tid.
  3. Trin 3
    Tilsæt passata, tomatpure, honning og balsamico og lad det koge op under omrøring. Tilsæt så de lækre kidneybønner og kikærter fra Bonduelle - også lagen fra bælgfrugterne - sammen med lidt salt og peber, rør det godt sammen og lad det så simre under låg, mens auberginerne bager.
  4. Trin 4
    Skær auberginerne ud i skiver a ca. 1 cm. tykkelse. Vend dem med olivenolie, salt og peber, fordel dem på en bageplade og bag dem i 15-20 min. til de er blevet lidt møre.
  5. Trin 5
    Put lidt sauce i bunden af et ovnfast fad. Derefter et lag aubergine, halvdelen af saucen, derefter halvdelen af parmesanen, endnu et lag aubergine og til sidst resten af saucen
  6. Trin 6
    Fordel bøffelmozzarellaen udover, rør resten af parmesanen og pankoraspen sammen og drys blandingen udover.
  7. Trin 7
    Bag hele herligheden i 30-35 min. Top med frisk basilikum og nyd en enkel grøn salat på siden. Velbekomme!
Brug for mere inspiration?
Let
Medium
Svær
< 15 min.
15 - 45 min.
45 > 45 min.