1. >Opskrifter
  2. >Pirogger med spinat og linse-fyld

Pirogger med spinat og linse-fyld

Medium
2 personer
60 min.
Ingredienser
til 2 personer
DEJ:

100 g hvedemel

100 g fuldkornshvedemel

1 tsk. flagesalt

100 g smør

1 æg

FYLD:

400 g frossen spinat, optøet

3 forårsløg

1 æg

150 g feta

friskkværnet peber

1 dåse Bonduelle linser (130 g drænet vægt)

TIL PENSLING:

1 æg
Ingredienser til 2 personer
DEJ:

100 g hvedemel

100 g fuldkornshvedemel

1 tsk. flagesalt

100 g smør

1 æg

FYLD:

400 g frossen spinat, optøet

3 forårsløg

1 æg

150 g feta

friskkværnet peber

1 dåse Bonduelle linser (130 g drænet vægt)

TIL PENSLING:

1 æg
  1. Trin 1
    Bland hvedemel, fuldkornsmel og salt i en skål.
  2. Trin 2
    Tilsæt smør i små tern, og smuldr det ud i melet, til du får en grynet konsistens. Tilsæt 1 æg (gem det andet til pensling), og rør det ud i melblandingen med en gaffel. Begynd at arbejde med dejen med hænderne, til du kan samle den til en kugle.
  3. Trin 3
    Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  4. Trin 4
    Pres væden fra den optøede spinat med dine hænder. Kom spinaten i en skål. Snit forårsløgene helt fint, og smuldr fetaosten. Kom det i skålen sammen med æg og linser. Krydr med friskkværnet peber og rør godt rundt.
  5. Trin 5
    Del dejen i 8, og rul hver del til en kugle. Rul kuglerne tyndt ud på et meldrysset bord.
  6. Trin 6
    Fordel fyld på den ene halvdel af dejen. Fold den anden halvdel over, så du får en pirog, og tryk kanterne sammen.
  7. Trin 7
    Placér piroggerne på en bageplade med bagepapir. Pensl overfladen med sammenpisket æg.
  8. Trin 8
    Bag piroggerne i cirka 20 minutter, til de er sprøde og flot gyldne.
Brug for mere inspiration?
LetMediumSvær
< 15 min.15 - 45 min.> 45 min.
Legende