Tarte flambée med røde kidneybønner og bacon
Medium
2 personer
90 min.
12 min.
Ingredienser
til 2 personer
Dej:
1½ dl vand
15 g gær
1 spsk. olivenolie
250 g hvedemel
1 tsk. salt
Fyld:
2 rødløg
1 kvist rosmarin
lidt olivenolie
1,5 dl cremefraiche 38%
1 æggeblomme
½ spsk. hvedemel
Salt og peber
Lidt friskrevet muskatnød
50 g bacon
1 dåse Bonduelle Økologiske Røde Kidneybønner (125 g drænet vægt)
1½ dl vand
15 g gær
1 spsk. olivenolie
250 g hvedemel
1 tsk. salt
Fyld:
2 rødløg
1 kvist rosmarin
lidt olivenolie
1,5 dl cremefraiche 38%
1 æggeblomme
½ spsk. hvedemel
Salt og peber
Lidt friskrevet muskatnød
50 g bacon
1 dåse Bonduelle Økologiske Røde Kidneybønner (125 g drænet vægt)
Ingredienser til 2 personer
Dej:
1½ dl vand
15 g gær
1 spsk. olivenolie
250 g hvedemel
1 tsk. salt
Fyld:
2 rødløg
1 kvist rosmarin
lidt olivenolie
1,5 dl cremefraiche 38%
1 æggeblomme
½ spsk. hvedemel
Salt og peber
Lidt friskrevet muskatnød
50 g bacon
1 dåse Bonduelle Økologiske Røde Kidneybønner (125 g drænet vægt)
1½ dl vand
15 g gær
1 spsk. olivenolie
250 g hvedemel
1 tsk. salt
Fyld:
2 rødløg
1 kvist rosmarin
lidt olivenolie
1,5 dl cremefraiche 38%
1 æggeblomme
½ spsk. hvedemel
Salt og peber
Lidt friskrevet muskatnød
50 g bacon
1 dåse Bonduelle Økologiske Røde Kidneybønner (125 g drænet vægt)
- Trin 1Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olivenolie, mel og salt, og ælt til en smidig dej. Lad den hæve på køkkenbordet i 1 time.
- Trin 2Tænd for ovnen på 260° varmluft, og lad en bageplade blive i ovnen og varme op. Rul dejen helt tyndt ud på et melet bord, til den passer til en bageplade. Læg den på et stykke bagepapir.
- Trin 3Flæk rødløgene, og skær dem i skiver. Hak lidt af rosmarinen. Steg rødløgene i en gryde med lidt olivenolie og rosmarin i 2-3 minutter, til de falder lidt sammen.
- Trin 4Rør cremefraiche med æggeblomme, hvedemel, salt, peber og muskatnød. Skær bacon i tændstiktynde stave.
- Trin 5Rør de lune løg i cremefraicheblandingen. Skyl kidneybønnerne i koldt vand. Vend kidneybønnerne i løgfyldet, og smør fyldet over dejen. Drys med baconstrimler og lidt hakket rosmarin.
- Trin 6Løft bagepapir og tarte flambée over på den varme bageplade – evt. med en pizzaspade eller et ekstra sæt hænder til hjælp. Bag i 10-12 minutter, til tarte flambéen er gennembagt og gylden.
- Trin 7Pak den lun ned i picnickurven i et viskestykke, eller lad tarte flambéen køle helt, og skær den i firkanter til madpakken.
Tips:
Skal det gå hurtigt, så brug en rulle færdig pizzadej – den skal blot rulles ekstratyndt ud.
Se også: